Sanal Gerçeklik Teknolojisi (VR) ile Meme Sağlığı ve Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) Bilgilendirme Atölye Çalışması Gerçekleşti

"2024 Yılı Hizmet İçi Eğitim Yönergesi'ne" istinaden, Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) 2023 çağrısı ile desteklenen "Sanal Gerçeklik Teknolojisi (VR) ile Meme Kanseri Erken Tanı ve Tarama Prototipi Projesi" kapsamında, "Sanal Gerçeklik Teknolojisi (VR) ile Meme Sağlığı ve Kendi Kendine Meme Muayenesi (KKMM) Bilgilendirme ve Atölye Çalışması” düzenlendi. Eğitim, 08 Mayıs 2024 Çarşamba günü, saat 10:30'da, Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasına, “Kendi kıymetimizi bilelim risk değil, önlem alalım. Tedbiri elden bırakmayalım. Sağlıkla ilgili kontrollerimizi ertelemeyelim.” diyerek başlayan Eğitim Planlama Sorumlumuz Pınar SARIÇAM, “Her ne olursa olsun asla pes etmeyin, harekete geçin.” dedi.

Eğitim programında, akademik ve idari personelimizi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerimizi bilinçlendirmek amacı ile Üniversitemiz Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Öğretim Üyesi ve Meme Sağlığı Derneği yönetim kurulu üyesi Sayın Doç. Dr. Nuran AKYURT, meme sağlığı, kendi kendine meme muayenesi ve sanal gerçeklik teknolojisi konulu sunumunu gerçekleştirdi. Devamında MEMEDER sponsorluğunda katılımcıların bilgi durumlarını belirlemeye yönelik değerlendirme sınavı yapıldı ve dereceye giren personelimize ödül takdim edildi. Doç. Dr. Nuran AKYURT meme sağlığı, alınması gereken önlemler, erken teşhisin önemi gibi konulardan bahsetti. Hocamız, örnek vakalar üzerinden meme kanseri konusundaki güncel bilimsel verileri aktardı.

Programın son bölümünde ise proje kapsamında geliştirilen kendi kendine meme muayenesi prototipi üzerinden uygulamalı olarak kendi kendine meme muayenesi atölye çalışması gerçekleştirildi. Ardından proje kapsamında, ADEP destekli geliştirilen Sanal Gerçeklik Teknolojisi (VR) ile mamografi çekimi modülünü personelimizin deneyimlemesi sağlandı. Hocamız programı, ADEP destekli geliştirilen ürünü üniversitemizde ilk deneyimleyen ve desteklerini esirgemeyen kişi olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa KURT’a teşekkürlerini dile getirerek tamamladı.