2023 Yılında Neler Yaptık?

Marmara Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Koordinatörlüğümüz tarafından, Hizmet İçi Eğitim Yönergesine istinaden hazırlanan “2023 Yılı Hizmet İçi Eğitim Takvimi” kapsamında  düzenlenen eğitimler ile idari personelimizin motivasyonunu yükselterek dolaylı yoldan iş verimliliğinin de arttırılması hedeflendi. Bu doğrultuda 2023 yılında 80 eğitim gerçekleştirildi.

Yıl sonunda başkanlığımız web sitesinde dijital platform üzerinden alınan bireysel talepler doğrultusunda yapılan ihtiyaç analizi ile birimlerden gelen talepler, belirli gün ve haftalar da dikkate alınarak 15 yüz yüze eğitim düzenlendi. “Sağlıklı Yaşam Farkındalığı”, “Konuşma ve Ses Eğimi” “Farklı Gelişen Çocuklar Eğitimi” ve “Sanat Temelli Öz Farkındalık Atolyesi“ gibi sağlık, iletişim, sanatsal faaliyetler, bireysel farkındalık konularında düzenlenen kişisel gelişim eğitimleri ile personelimizin motivasyonunun yükseltilmesi hedeflendi. Bunların yanı sıra “Belgelerde Gizlilik ve Resmi Yazışma”, “İş Hayatında Etik Değerlerin Önemi” gibi mesleki bilgi ve becerileri geliştirmeye yönelik eğitimler verildi. Personelimiz tarafından en çok talep edilen mesleki uygulamalar arasında yer alan Temel Düzey Ofis Programları Cumhurbaşkanlığı Platformu üzerinden teorik olarak verildi. Akabinde Üniversitemiz Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü iş birliği ile “Temel Düzey Excel Eğitimi” bölüm bilgisayar laboratuvarında personelimizin günlük iş akışında yoğunlukla kullandığı işlemler üzerinden uygulamalı olarak gösterildi. Yaşamımıza giren teknolojik gelişmelerin aynı zamanda beraberinde etik ve sosyal sorunların da ortaya çıkmasına neden olduğu bilgisinden hareketle “İnternetin Bilinçli Kullanımı ve Siber Zorbalık Eğitimi” gerçekleştirildi. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Üniversitemiz Bilgi Yönetimi Öğrenci Kulübü iş birliği ile farkındalık arttırmaya yönelik olarak ilk defa iç ve dış paydaş iş birliği ile interaktif bir etkinlik düzenlenmiş oldu. Güvenlik personelimizin yetkilerini daha etkin olarak kullanabilmelerini sağlamak maksadıyla da “Koruma ve Güvenlik Eğitim Programı” düzenlendi ve güvenli davranış geliştirmeye yönelik paylaşımlar yapıldı. “Deprem ve Afet Bilinci Eğitimi” ile afetlerle mücadelede temel bilgi ve kavramlar açıklanırken, acil durum oluşturabilecek tehlikeler konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Yapılan tüm eğitimler ile personelimizin bireysel ve mesleki becerilerini güçlendirerek iş süreçlerini daha etkili yönetme pratiği kazanmaları hedeflendi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından hayata geçirilen Uzaktan Eğitim Kapısı Platformu üzerinden idari personelimize zorunlu ve seçmeli eğitimler bu yıl da verilmeye devam etti. Kamudaki nitelikli çalışan sayısını arttırmayı hedeflediğimiz 9 zorunlu, 18 seçmeli olmak üzere toplam 27 eğitim, bütüncül bir bakış açısı ile planlanarak üç aylık periyotlar ile sunuldu.

Aday Memurların Yetiştirilmelerine İlişkin Genel Yönetmelik hükümlerine istinaden, aday memurlarımıza verilmesi gereken temel ve hazırlayıcı eğitimler Cumhurbaşkanlığı Uzaktan Eğitim Kapısı Platformu üzerinden verildi. Eğitimlerin uzaktan eğitim yöntemi ile verilmesiyle zaman ve kaynak israfına meydan vermeden, eğitimlerin en verimli şekilde tamamlanması amaçlandı. Eğitim sürecini başarı ile tamamlayan 9 aday memurumuz 13 Ekim 2023 tarihinde Aday Memur Sınavına katılım sağladı.

Başkanlığımız hizmet içi eğitim faaliyetleri ile Üniversitemizin amaçlarını da göz önünde bulundurarak üstün bir performans yakalama çabasıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Değişime, gelişime ve iş birliğine açık tecrübeli personeliyle insan kaynaklarını en verimli hale getirmeye çabalamaktadır. Etik değerlere bağlı idari bir kadro ile belirlediği hedeflere ulaşmayı; hizmet içi eğitim faaliyetleriyle disiplinlerarası yaklaşım ile nitelikli personel yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Birimimiz hizmet kalitesini sürekli arttıran nitelikli bir kamu personeli hedeflemekle birlikte bunun en önemli aracının sürdürülebilirlik açısından da personel eğitimi olduğunun bilincindedir. Gelişimi sürekli ve sürdürülebilir hale getirmek, bireysel ve toplumsal gelişimimiz için eğitim faaliyetlerimiz bütüncül bir bakış ile gerçekleştirilmeye devam edecektir.

HIZLI ERİŞİM