Etkili İletişimde Beden Dili Eğitimi Gerçekleştirildi!

“2024 Yılı Hizmet İçi Eğitim Takvimine” istinaden, eğitim talebinde bulunan idari personelimizin farkındalığını arttırmaya yönelik olarak “Etkili İletişimde Beden Dili Eğitimi” düzenlendi. 08 Mart 2024 tarihinde, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda, eğitmen olarak Üniversitemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Fatma Evren DAŞDAĞ yer aldı.

Akademik birçok çalışmanın yanı sıra 1989-1996 ve 2006-2010 yılları arasında TRT’de spiker olarak görev yapan Sayın DAŞDAĞ, “Beden dilinin tanımı, etkili iletişimde beden dili kullanımının önemi, sözsüz iletişim biçimleri” gibi hususlardan bahsederek sunumuna başladı. Hocamız, iletişimin beden dili ile desteklenmesinin, kişilerin imajını ortaya koyması, özgüvenini yansıtması ve zamanla empati duygusunun gelişmesi açısından çok önemli olduğunu belirtti. Sayın DAŞDAĞ etkili beden dili kullanımının, verilmek istenen mesajın doğru anlaşılmasını sağlamaktaki öneminin altını çizdi.

Uygulamalı örneklerle devam eden eğitim programı yaklaşık iki saat sürdü ve personelimizin yoğun ilgisi ile tamamlandı.