Koruma Güvenlik Eğitim Programı Tamamlandı!

"2024 Yılı Hizmet İçi Eğitim Takvimi“ne istinaden, personelimizin farkındalığını arttırmaya yönelik olarak "Koruma ve Güvenlik Eğitim Programı" düzenlendi. Eğitim, 10-11 Haziran 2024 tarihlerinde, "Enstitüler Binası Konferans Salonu'nda" gerçekleştirildi.

İki oturumdan oluşan eğitim programının ilk gününde, İletişim Fakültesi öğretim üyelerimizden Sayın Doç. Dr. Yeliz KUŞAY ve Sayın Doç. Dr. Ali Kerem İNGEÇ, "Kriz ve Risk İletişimi" konulu sunumlarını gerçekleştirdi. Sayın Doç. Dr. Yeliz KUŞAY, eğitim programının ilk gününde yaptığı sunumda "kriz" ve "risk" kavramlarının tanımlarından bahsederek, güvenlik personelimizin karşılaşabileceği iletişim sorunlarına yönelik tedbirler ve etkili yöntemler üzerinde durdu. Programın ikinci gününde sunum yapan Sayın Doç. Dr. Ali Kerem İNGEÇ ise kriz ve risk konularında hem dünya genelinden hem de ülkemizden bilimsel verileri paylaşarak, teorik bilgileri uygulamalı örneklerle destekledi.

Öğleden sonra gerçekleştirilen ikinci oturumda, Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama Araştırma Merkezi uzmanlarımızdan Sayın Uzman Psikolog Türkün TATLICAN ve Sayın Uzman Psikolog Ayşegül KARADEMİR, "Stres ve Öfke Yönetimi" konulu sunumlarını icra etti. Uzman Psikolog Türkün TATLICAN, "stres" kavramının tanımı, stresin etkileri ve stresle başa çıkma yolları hakkında bilgilendirmeler yaparken, Uzman Psikolog Ayşegül KARADEMİR ise öfke kavramının tanımı ve öfkenin doğru yönetilmesi hususlarında bilgiler sundu. Programın sonunda, personelimizden gelen soruları yanıtlayan uzmanlarımız, Stres ve Öfke Yönetimine yönelik pratik uygulamalar gerçekleştirdi.

İki gün boyunca devam eden eğitim programı, personelimizin yoğun ilgisi ve katılımıyla interaktif bir şekilde tamamlandı.