Üniversitemiz Kurucu Rektörü Prof. Dr. Orhan Oğuz’u ebediyete uğurladık

Üniversitemizin Kurucu Rektörü, Eski Milli Eğitim Bakanı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Orhan Oğuz’u ebediyete uğurlamak için Marmara Üniversitesi (M.Ü.) Rektörlük binası önünde tören düzenlendi.

Törene Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başta olmak üzere Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Üniversitemiz personeli, merhum Hocamızın ailesi ve sevenleri katıldı.

“Orhan Hoca hepimizin hocasıdır” diyerek sözlerine başlayan YÖK Başkanı Özvar, “Hocamız, herkesi kuşatan, güler yüz gösteren, alçakgönüllülükten asla vazgeçmeyen sürekli müspet düşünen ve sürekli üreten bir insan oldu. Vefatından önce de telefonda bir görüşmemiz oldu. Kendisiyle düşüncelerimizi paylaşmış ve üniversitemize yaptığı katkıları her yerde anmıştım" sözleri ile konuşmasını tamamladı.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Ona çok şey borçluyuz, minnettarız, hep hatırlayacağız. Sevgili Rektörüm, değerli Hocam, ben ve seni tanıyanlar bir asırlık ömrünü bu ülke için, eğitimi için büyük emek sarf eden, vatanını seven bir bilim adamı olarak hatırlayacak" dedi.

Törende konuşan kızı Prof. Dr. Sedefhan Oğuz, "Biz babamızı, ailemizin büyüğünü kaybettik. Bugün burada gördüğünüz herkesin hayatına dokunmuş biriydi, pek çok eser bıraktı. Arkasından kötü söz söyleyecek birisi olduğunu düşünmüyorum. O nedenle umarım mekanı cennettir. 98 sene, güzel bir ömür yaşadı, iyi anılar bıraktı ve evinde vefat etti. Onun için hepimiz müsterihiz” şeklinde konuştu.

Törenin ardından Prof. Dr. Oğuz'un cenazesi, ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazı için Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Camii’ne götürüldü.

Kaynak: DHA