Dünya Ruh Sağlığı Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

"Dünya Ruh Sağlığı Günü" ve kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında, Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama-Araştırma Merkezi (MARPAM) iş birliği ile Üniversitemiz akademik ve idari personeline yönelik olarak eğitim programı düzenlendi. Eğitim 14 Ekim 2024 tarihinde, saat 14.00'da Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Programda iki önemli konuşmacı yer aldı. İlk olarak, Prof. Dr. Müge Yüksel, "İlişkilerde Affetme" başlıklı konuşmasıyla affetmenin ilişkilerdeki önemi ve bireylerin ruh sağlığı üzerindeki etkileri üzerinde durdu. Affetmenin, hem kişiler arası ilişkilerde hem de bireyin kendi iç huzuru ve psikolojik iyilik hali üzerinde nasıl olumlu etkiler yarattığını örneklerle açıkladı.

Ardından Doç. Dr. Durmuş Ümmet, "İlişkilerde Psikolojik Dayanıklılık" konulu sunumuyla bireylerin, ilişkilerde karşılaştıkları stresli ve zorlayıcı durumlara karşı direnç geliştirme yollarını ele aldı. İlişkilerde psikolojik dayanıklılığın, sorunların üstesinden gelmede ve sağlıklı bir iletişim kurmada nasıl bir rol oynadığını vurguladı. Doç. Dr. Durmuş Ümmet, ilişkilerdeki dayanıklılığı artırmak için kullanılan pratik stratejiler ve kişisel farkındalık geliştirme yöntemlerine dikkat çekerek, bireylerin duygusal sağlığını korumanın ipuçlarını katılımcılarla paylaştı.

Yaklaşık iki saat süren eğitim programı katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü ve ruh sağlığının önemine yönelik farkındalığın artırılmasına katkı sağladı.