Yıllık İzinlerin Dijitalleştirilmesi Eğitiminin İkinci Adımı Tamamlandı!

Yıllık izinlerin dijitalleştirilmesi çalışmaları kapsamında 17-18 Mart 2022 tarihlerinde eğitim programı düzenlendi.  İlk bölümü 6 Ocak 2022 tarihinde idari personelimize yönelik olarak düzenlenen eğitimin ikinci bölümü İşçi ve Sözleşmeli personelin izin süreçlerinin dijital ortama aktarılması adımlarının açıklanması ile tamamlandı.

Eğitim süreci iki aşamada tamamlanmış olup ilk olarak, işçi ve sözleşmeli personelimizin yıllık izin girişinin “Elektronik Belge Yönetim Sistemi” (EBYS) üzerinden yapılabilmesi adına Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan Ayşen Uslu, Ayla Tınmaz ve Mehmet Çetintaş konu ile ilgili uygulamalı sunumlar gerçekleştirdi. Öncelikle sayın Ayşen Uslu “İşçi Personelin Yıllık İzinlerinin Dijitalleştirilmesi Komisyonu’nun” çalışmalarını ve kararlarını aktardı. Uslu; sendikal haklar, devreden izin bilgileri, izin kıdem tarihleri vb. konularda bilgilendirmeler gerçekleştirdi. Ayla Tınmaz ve Mehmet Çetintaş ise EBYS sistemi üzerinden uygulamalı olarak yıllık izinlerin dijital olarak girilmesi sürecini, izin takip personelinin görev ve sorumluluklarını ayrıca yıllık izin girişlerini EBYS üzerinden yapacak olan personelin takip etmesi gereken süreçleri açıkladı. Sunumların sonunda ise personelimizin soruları yanıtlandı.

Eğitimin ikinci aşamasında ise İdari ve Mali İşler Daire Başkanımız Sn. Dr. Önder Bayır “Kurum Kültürü ve Kurum Aidiyeti” konulu, işçi hak ve sorumluluklarını kapsayan bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Bayır; toplu sözleşme hakları, sendika iş birlikleri, işveren ve işçi sorumlulukları ile ilgili bilgilendirmeler yaptı. Üç oturum şeklinde 2 ayrı günde gerçekleştirilen  eğitimin ilk oturumu Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda, ikinci ve üçüncü oturumları ise M.Ü Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda tamamlandı.

Üniversitemiz dijital dönüşümün önemini gözeten çalışmalar yapmaya devam edecektir.

1.JPG (1.09 MB)

IMG_7833.JPG (1.33 MB)