Üniversitemiz Yöneticilerine “AFET FARKINDALIK EĞİTİMİ” verildi.

Marmara Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Yönergesine istinaden hazırlanan ‘2021 Yılı Eğitim Takvimi’ kapsamında Üniversitemiz yöneticilerine yönelik “Afet Farkındalık Eğitimi” verildi.

Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda 17 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen eğitime, başta Genel Sekreter Yardımcıları Fatma Şengül ve Hasan Şahin olmak üzere üst kademe yöneticileri katıldı.

Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak amacıyla Üniversitemiz yöneticilerine eğitimi, AFAD Eğitmeni Meral Ebru Sözer verdi.

Afetle ilgili temel bilgi ve kavramların anlatıldığı eğitim bir saat sürerken Eğitmen Meral Ebru Sözer, afet öncesi yapılması gereken hazırlıklar hakkında detaylı bilgi verdi. Afet sırasında doğru davranış şekillerinin nasıl olması gerektiği konusunda kendi deneyimlerinden sıklıkla bahseden Sözer, “Afet sonrası ilk anlar çok önemlidir. Eğer bu konuda eğitiminiz yoksa, yaralılara koruma ve ilk yardım çağırma dışında başka bir müdahalede bulunmayın” şeklinde uyarıda bulundu. Yangın, deprem, sel, tusunami, fırtına vb. afetler hakkında bilgi veren Sözer, afet sonrası tahliyenin nasıl yapılması gerektiğini de yine detaylı bir şekilde anlattı.