Pandemi Döneminde Yaşamdan Kesitler-Tekin BOZKURT Anısına-Fotoğraf Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni

Personel Daire Başkanlığı ile Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanlığı İşbirliği kapsamında "Pandemi Döneminde Yaşamdan Kesitler -Tekin BOZKURT Anısına- Fotoğraf Yarışması" Sergisi ve Ödül Töreni düzenlendi.

Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı ile Sağlık Kültür ve Spor Daire başkanlığı İşbirliği kapsamında Üsküdar Belediyesi’nin sponsorluk desteğiyle "Pandemi Döneminde Yaşamdan Kesitler -Tekin BOZKURT Anısına- Fotoğraf Yarışması" Sergisi ve Ödül Töreni düzenlendi. Üniversitemiz personeli ve öğrencilerine yönelik düzenlenen  “Pandemi Döneminde Yaşamdan Kesitler” adlı fotoğraf yarışmasına yoğun ilgi gösterildi. Koronavirüs salgınının tüm dünyada ve ülkemizde büyük kayıplara sebep olduğu bu dönemde, yarışmanın seçici kurulunda yer alan Başkanlığımızda görevli Kıymetli Hizmet İçi Eğitim Koordinatörümüz Araştırmacı Tekin Bozkurt’un Covid-19 salgını hasebiyle vefat etmesi üzerine programın adı hatırasını yaşatmak adına “Pandemi Döneminde Yaşamdan Kesitler -Tekin BOZKURT Anısına- Fotoğraf Yarışması” olarak değiştirilmesine karar verildi.

1 Mayıs 2021 tarihinde başvuru sürecinin sona ermesinin ardından; 5 Mayıs 2021 tarihinde sosyal medya platformlarından yarışma sonuçları duyuruldu. Yapılan değerlendirme sonucunda, 300 eser arasından seçilen ilk üçe giren eserlere ilaveten sergiye değer görülen on eser belirlendi. Birinci olan eser sahibine 1000TL, ikinci olan eser sahibine 750 TL, üçüncü olan eser sahibine ise 500 TL ödül verildi. Ayrıca sergiye uygun görülen 10 eser sahiplerine de 250 TL ile ödüllendirildi. Ödüllendirilen 13 eserin yanı sıra, sergilenme kategorisini geçen 12 eserle birlikte toplamda 25 eserden oluşan koleksiyonun açılışı; 11 Haziran 2021 tarihinde Üniversitemiz Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesi önünde gerçekleştirildi. Yapılan açılışa; Rektör Prof. Dr. Erol Özvar, Genel Sekreter Dr. Murat Arısal, Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Şengül, Daire başkanlarımız Av. Tuba Biten ve Hasan Şahin, akademisyenler ve idari personel iştirak etti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Erol Özvar; salgın sürecinde, bu anlamlı organizasyonu tertip ederek moral ve motivasyon anlamında insanlığa katkı sağlayan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı: “Desteğini esirgemeyen Üsküdar Belediyesine, daire başkanlarımıza, genel sekreterliğimize, emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımıza, yarışmayı tertip eden ve sonuçlandıran bütün hocalarımıza şükranlarımı sunarım.” Salgın durumlarında insanoğlunun psikolojisinin bozulabildiğini, depresyona girebileciğini, bir güvenlik sıkıntısı, varoluş problemi çekebileceğini söyleyen Özvar; insan psikolojisinin bozulmaya meyyal olduğu olağanüstü durumlarda sanata müracaat etmenin, en faydalı yollardan biri olduğunu belirtti. Merhum Tekin Bozkurt’u rahmetle anan Özvar: “İşini çok seven, fevkalade çalışkan, görevine dört elle sarılan bir personelimizdi. Kendisini minnetle anıyoruz.”dedi.

Konuşmasının devamında Prof. Dr. Erol Özvar, “Bu yarışmada dereceye giren yahut girmeyen, katılım sağlayan herkesi tebrik ediyorum. Üniversitemiz sanatla olan bu ayrılmaz dostluğunu; bu gibi yarışmalarla ve etkinliklerle göstermeye devam edecektir. Buna vesile olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” sözleriyle Marmara Üniversitesi’nin sanata olan bağlılığını dile getirdi.

ilk.png (1.18 MB)

2.jpg (332 KB)