Marmara Ailesi Olarak İstanbul İnsan Kaynakları Forumuna Katıldık!

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından “Talent Hub of the New Century” temasıyla bu yıl ilki düzenlenen “Uluslararası İstanbul HR Forum” 5-6 Aralık 2022 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. "Yeni Yüzyılın Yetenek Merkezi (Talent hub of the new century)" temasını merkezine alan forum, birçok ülkeden 3 bin katılımcıyı ulusal ve uluslararası düzeyde tecrübe ve bilgi paylaşımı için bir araya getirdi. İstanbul HR Forum'a, Kariyer Merkezi Koordinatörlüğü Sorumlusu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer AKGİRAY, Personel Daire Başkanımız Av. Tuba BİTEN,  Üniversitemiz Kariyer Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Berat BİR’in yanı sıra Üniversitemiz çalışanlarından Neşegül DİKKANOĞLU ve Pınar SARIÇAM katıldı.

İki gün süren forumun açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay “Gerek büyük veriyi analiz ederken gerekse araç ve yöntemleri geliştirirken ilgili kurumlarla tam bir iş birliği içerisinde hareket ettik” dedi. Atay, modern insan kaynakları uygulamalarını içeren bütüncül sistemler ve iş birliğinin oluşturduğu yüksek katma değerli projeler sonucunda ülkemizin uzun yıllardır beklediği köklü insan kaynakları reformunu başlattıklarını ifade etti. Farklı kurum ve organizasyonlardan temsilcilerin bir araya geldiği forum kapsamında “Veriye Dayalı İnsan Kaynakları Yönetimi” ve “İnsan Kaynağını Planlamak” başlıklı paneller ile organizasyon iki ayrı salonda devam etti.  Akabinde gerçekleşen “Üniversiteden Profesyonel Hayata Yeteneğin Keşfi” ve “Yeteneğin Hareketliliği” panellerinde insan kaynağının strateji ve bütünsel bir bakış açısıyla değerlendirilmesi gerektiğinden söz edilerek insan kaynaklarının vazgeçilmez bir alan olduğu, oraya yatırım yapılması ve uzun vadeli bir yaklaşım gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

Forumun ikinci gününde ”Yeteneğe Yatırım” ve “İşin Temeli” paneli ile başlayan organizasyon “İnsan Kaynağını Geliştirmek” ve “Aselsan Asil Sohbetler” paneli ile devam etti.  Kamu ve özel sektörde örnek teşkil edecek insan kaynağı planlamaları ve uygulamaları ile ilgili bilgilerin verildiği panellerde “insanın” refahın odağında olduğu vurgusu yapılarak “Değişim”, “Gelişim Felsefesi”,Bireysel Gönüllülük” konularına değinildi. Kadının iş hayatındaki yeri ve öneminin anlatıldığı “Kadının Gücü” paneli ile kadınlarımızın iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğinden bahsedilerek forum tamamlandı. İnsan kaynakları profesyonelleri arasında bir köprü oluşturan bu organizasyon ile sadece ülkemizde değil; uluslararası düzeyde marka değerimizi arttırmak hedeflenmiştir. Marka değerimizi arttırmak adına ilerleyen süreçlerde farklı temalarda organizasyonlar yapılması planlanmaktadır.