Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Eğitim Programı Tamamlandı!

Yıllık izinlerin dijitalleştirilmesi çalışmaları kapsamında düzenlenen eğitim programının üçüncü bölümü “Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü Eğitim Programı” adı altında 28 Mart- 1 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşti. Daha önce idari ve işçi kadrosunda yer alan personelimize yönelik olarak düzenlenen eğitim, Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan güvenlik personelimize yönelik olarak gerçekleştirildi. Önceki eğitimlere katılamayan personellerimizin de davet edildiği eğitim programında; Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık, İdari Mali İşler Daire Başkanı Dr. Önder Bayır ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli Ayla Tınmaz sunumlar gerçekleştirdi.

Programın ilk günü, Doç. Dr. Ali Murat Kırık’ın “Etkili İletişim” konulu sunumu ile başladı. Kırık, etkili iletişim kurmak için pozitif düşünce, empati, doğru beden dili kullanımı gibi unsurların önemini vurguladı. Güvenlik personeli özelinde de örnekler veren Ali Murat Kırık “ Güvenlik sadece binayı korumak kollamak değil, karşınızdaki insanla iletişim kurabilmektir” diyerek iş hayatında etkili iletişim kurmanın gerekliliğini ve yöntemlerini açıkladı.

Eğitim programının ikinci bölümünde ise personelimizin yıllık izin girişinin “Elektronik Belge Yönetim Sistemi” (EBYS) üzerinden yapılabilmesi adına Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan Ayla Tınmaz sunum gerçekleştirdi. Tınmaz EBYS sistemi üzerinden uygulamalı olarak yıllık izinlerin dijital olarak girilmesi sürecini, izin takip personelinin görev ve sorumluluklarını ayrıca yıllık izin girişlerini EBYS üzerinden yapacak olan personelin takip etmesi gereken süreçleri açıkladı.

Eğitim programının devam eden üç gününde ise İdari ve Mali İşler Daire Başkanımız Sn. Dr. Önder Bayır “Kurum Kültürü ve Kurum Aidiyeti” konulu, güvenlik personelimizin hak ve sorumluluklarını kapsayan bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.