İSTANBUL İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİ İLE KADINLARIMIZA YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLENDİ!

Marmara Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Yönergesine istinaden hazırlanan "2022 Yılı Hizmet İçi Eğitim Takvimi" kapsamında Personel Daire Başkanlığımız ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü iş birliği ile 15 Haziran 2022 Çarşamba günü, saat 10.00'da Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda, anneler başta olmak üzere Üniversitemizin tüm kadın idari personeline yönelik olarak eğitim programı düzenlendi. İlk olarak mart ayında gerçekleştirilen eğitim programı, personelimizden gelen yoğun ilgi sebebi ile ikinci defa gerçekleştirildi.

Program ilk olarak, Toplum Destekli Polislik Birimi katkılarıyla hazırlanan , kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek maksadıyla kullanıcılara sunulmuş olan “Kadın Destek Uygulaması”  (KADES) hakkında yapılan sunum ile başladı. Eğitmenimiz Sayın Sibel Karakaya, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan KADES’in, acil durumlarda akla ilk gelen ve kadına karşı şiddeti önleme çalışmaları kapsamında en etkin kullanılan teknolojik uygulama olduğunu ifade etti.

Akabinde, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) uzmanları Sayın Emine Yarımdağ ve Sayın Hümeyra Mutlutürk bağımlılıklar ile ilgili farkındalık yaratan sunumlar gerçekleştirdi ve bağımlılık ile mücadele kapsamında önemli bilgiler paylaştı. Uzman eğitmenler, bağımlılığın “beyinsel bir hastalık” olarak kabul edildiğini ifade etti ve bağımlılık ile mücadelede; farkındalık, sabır, sosyal destek gibi unsurların önemini açıkladı.

Program, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı polis memuru Okan İlhan’ın  "En İyi Narkotik Polisi: Anne" konulu sunumunu ile devam etti. İç İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi: Anne" projesiyle, uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışması yürütülerek, uyuşturucu kullanımının henüz başlamadan önüne geçilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Kadıköy Çocuk Büro Amirliği’nden Ebru Büyükçetin ve Üsküdar Toplum Destekli Polislik Biriminden Sayın Mesut Koç’un destekleri ile düzenlenen eğitim programı katılımcılardan gelen sorularla birlikte yoğun ilgi ile tamamlandı.