Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi Gerçekleştirildi!

"2024 Yılı Hizmet İçi Eğitim Takvimi'ne" istinaden, işçi personelimize yönelik olarak "Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi" düzenlendi. Eğitim, 29 Mart 2024 Cuma günü, Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda, saat 10.30'da ve 14.30'da olmak üzere iki oturum şeklinde gerçekleşti. Programda, Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Öğr. Gör. Sevgi GÖKTEPE sunumunu gerçekleştirdi.

Eğitim programına, “Düzen, tertip, temizlik, sebat ve disiplin” ifadesi ile başlayan Sayın Sevgi GÖKTEPE; bireysel temizlik, besin hijyeni, çalışma ortamı hijyeni, vücut temizliği, çöplerin toplanması ile ilgili konulardan bahsetti. Hijyen ve sanitasyon konusunda farkındalık yaratmak maksadı ile sunum gerçekleştiren Sayın GÖKTEPE, bir gıdanın tarladan çatalın ucuna gelene kadar tüm süreçlerde hijyenik olmasının önemini belirtti ve besin güvenliğini sağlama yollarından söz etti. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, “Hastalıkların yayılmasının önlenmesine yardımcı olacak her türlü uygulama ve durum” olarak tanımlanan hijyen kavramının önemi, eğitmenimiz tarafından örneklerle açıklandı.

Yaklaşık iki saat süren oturumlar, personelimizin yoğun ilgisi ile birlikte interaktif olarak tamamlandı.

 

HIZLI ERİŞİM