"Affetmek" Psikoloji Semineri

Üniversitemiz Hizmet İçi Eğitim Yönergesine istinaden hazırlanan “2022 Yılı Hizmet içi Eğitim Takvimi” kapsamında, “Affetmek Psikoloji Semineri” 26 Mayıs 2022 Perşembe günü Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyelerimizden Doç. Dr. Durmuş Ümmet’in sunumu ile başlayan seminer, katılımcıların soruları ile interaktif bir şekilde devam etti. Kıymetli eğitmenimiz “Affetmek nedir?”, “Affedicilik ne değildir?”, “Affetmenin Boyutları ve Faydaları” gibi konuları ele alırken, başkasını affetmenin bilinçli bir karar olmasının yanında karşımızdaki kişiye verilen ahlaki bir hediye olduğunu da belirtti. Ümmet; kişinin kendisini affetmesinin önemini öz şefkat kavramını vurgulayarak açıkladı. Yapılan araştırmalara göre affediciliği kolaylaştıran faktörlerden bahseden hocamız; kadınların ve maneviyat duygusu yoğun olan bireylerin affetme eğiliminin daha yüksek olduğunu ifade etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren seminerimiz, personelimizin yoğun ilgisi ile tamamlandı.