2022 KAMUDA PERSONEL EĞİTİMİ ATILIM YILI OLACAK

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından kamu personelinin eğitim ve geliştirilme faaliyetlerine erişimini kolaylaştırmak, niteliklerini artırmak ve eğitim harcamalarının daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla “Eğitim Her Yerde” sloganıyla hayata geçirilen projelerle Türkiye, kamu personeli eğitiminde lider ülkelerden biri olmayı hedefliyor. 

CBİKO tarafından yapılan açıklamada, hizmet kalitesini sürekli artıran nitelikli bir kamu hedeflediklerini ve bunun en önemli aracının personel eğitimi olduğu belirtildi. Bu kapsamda, hazırlanan raporlarda gelişime açık noktalar ve çözüm önerilerinin belirlendiği; yerli ve milli bir yazılım olan Uzaktan Eğitim Kapısı ile kapsayıcılık, sürdürülebilirlik ve fırsat eşitliği ilkeleri çerçevesinde eğitim faaliyetleri gerçekleştirildiği kaydedildi. 

Marmara Üniversitesi olarak destek verdiğimiz ‘Uzaktan Eğitim Kapısı’nda kurumlar kendi uzmanlığı doğrultusunda eğitim oluşturmakta ve mesleki gelişim eğitimleri, bilgi teknolojileri, mevzuat eğitimleri başta olmak üzere onlarca kategoride eğitimler tüm kurumların hizmetine sunulmaktadır. Böylelikle kamu personeli fırsat eşitliği çerçevesinde bilgi ve becerilerini geliştirebileceği eğitimlere katılabilirken, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak insan kaynağı niteliğinin arttırılması hedeflenmektedir.

Eğitim ve gelişim faaliyetlerine yönelik çalışmaların yenilikçi yöntemlerle devam etmesi ve kamu personeline ihtiyaca yönelik eğitimlerin verilmesi hedefiyle 2022 yılı CBİKO tarafından “Kamu Personeli Eğitim Atılım Yılı” ilan edildi. 

Hizmet İçi Eğitim Koordinatörlüğü olarak, Uzaktan Eğitim Kapısı Platformu üzerinden sunulan eğitimleri personelimiz ile buluşturmanın yanı sıra söz konusu platforma kıymetli eğitmenlerimizin katkılarıyla içerik desteği vermeye de devam ediyor olacağız.

HIZLI ERİŞİM