İnternetin Bilinçli Kullanımı ve Siber Zorbalık Eğitimi Gerçekleştirildi!

"2023 Yılı Hizmet İçi Eğitim Takvimi'ne" istinaden, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Üniversitemiz Bilgi Yönetimi Öğrenci Kulübü iş birliği ile farkındalık arttırmaya yönelik olarak "İnternetin Bilinçli Kullanımı ve Siber Zorbalık Eğitimi” düzenlendi. Eğitim 15 Aralık 2023 tarihinde, saat 14.30'da, Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Eğitim programı İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nden Sayın Sibel KARAKAYA’nın sunumu ile başladı. Sayın KARAKAYA siber zorbalık, güvenli internet kullanımı konularından bahsetti ve özellikle çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilebilecek siber suçlara dikkat çekti. Ebeveyn ve ebeveyn adayı olan öğrencilerimize tedbir amaçlı bilgilendirmelerde bulunan uzmanımız bilinçli internet kullanımının önemini örnek videolar ile açıkladı. Ardından Sayın Olgun YİĞİT ise internet üzerinden gerçekleştirilmesi muhtemel olan dolandırıcılık hadiseleri hakkında bilgi ve örnekler vererek alınması gereken önlemleri paylaştı. Sunumlar sonrasında Hizmet İçi Eğitim Koordinatörlüğümüz Eğitim Planlama Sorumlusu Sayın Pınar SARIÇAM tarafından eğitmenlerimize hediye takdimi yapıldı.

Programın ikinci bölümünde ise Üniversitemiz Bilgi Yönetimi Öğrenci Kulübü’müz tarafından, eğitim süresince paylaşılan bilgileri değerlendirmek üzere bilgi yarışması düzenlendi. Kahoot uygulaması üzerinden gerçekleştirilen yarışmayı Üniversitemiz Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencimiz ve Bilgi Yönetimi Öğrenci Kulübü başkanı Sayın Mümin Barış KORKMAZ yönetti. Yarışma sonunda ilk üçe giren katılımcılara ödül takdimi Üniversitemiz Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Başkan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Bahattin YALÇINKAYA tarafından gerçekleştirildi.

Çok kıymetli akademisyenlerimizin, idari personelimizin ve öğrencilerimizin katılım sağladığı eğitim programı yaklaşık iki saat sürdü ve interaktif olarak yoğun bir ilgi ile tamamlandı.