Etkili İletişim ve Duygu Düzenleme Eğitimi Tamamlandı!

"2023 Yılı Hizmet İçi Eğitim Takvimi" kapsamında, talepte bulunan idari personelimize yönelik "Etkili İletişim ve Duygu Düzenleme Eğitimi" düzenlendi. 2 Haziran 2023 tarihinde, saat 10.00'da, Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen eğitim programında Üniversitemiz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Sayın Dr. Öğretim Üyesi Kamile Gamze YAMAN sunum gerçekleştirdi.

Eğitim programında; ”İletişim kurarken dikkat edilmesi gerekenler, etkin dinleme, duyguların sağlıklı bir şekilde ifade edilmesi…” gibi konular hakkında bilgi verildi. Eğitmenimiz Dr. Öğretim Üyesi Kamile Gamze YAMAN etkili bir iletişim kurabilmek için empatik yaklaşımın, somut konuşmanın ve ben dilini kullanmanın önemini vurguladı. Sayın YAMAN, duygu düzenleme konusunda duygularımızı tanımanın ve uygun bir şekilde ifade etmenin gerekliliğini açıkladı.

Yaklaşık iki saat süren eğitim personelimizden gelen sorular ve günlük hayattan verilen örneklerle birlikte, yoğun bir ilgiyle tamamlandı.