Belgelerde Gizlilik ve Resmi Yazışma Eğitimi Gerçekleştirildi!

"2023 Yılı Hizmet İçi Eğitim Takvimi" kapsamında, idari personelimize yönelik "Belgelerde Gizlilik ve Resmi Yazışma Eğitimi" düzenlendi. İki oturumdan oluşan eğitim programı, 14-15 Haziran 2023 tarihlerinde, saat 09:30'da, Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Programın ilk oturumunda Üniversitemiz Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahattin YALÇINKAYA, “Gizli Belgelerin Yönetimi” konulu sunumu ile arşivlerin nasıl işlenmesi ve imha edilmesi gerektiğini anlattı. Personel dosyaları, öğrenci bilgisi, iş yazışmaları, politika belgeleri, mali belgeler ve kişisel verilerin arşivlenmesinin çok önemli olduğunun altını çizen YALÇINKAYA, bu bilgilerin muhafaza edilmesi ve gizli tutulmasının gereğini açıkladı. “Sizin çöpünüz, başkasının hazinesi olabilir.” diyen Doç. Dr. Bahattin YAÇINKAYA bilgi ve belgelerin imhası konusunda çok titiz davranılması gerektiğini vurguladı.

Eğitim programının ikinci oturumunda ise Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyemiz Sayın Dr. Öğretim Üyesi Elif YILMAZ ŞENTÜRK “Resmi Yazışma Kuralları” konulu sunum gerçekleştirdi. Sayın ŞENTÜRK “Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” kapsamında fiziksel ve elektronik ortamda yapılan resmi yazışmalara ilişkin belirlenen kuralları aktarmaya ve bilgi, belge veya doküman alışverişinin hızlı ve güvenli bir biçimde yürütülmesini sağlamaya yönelik bilgiler paylaştı. Dr. Öğretim Üyesi Elif YILMAZ ŞENTÜRK resmi yazışma süreçlerinin elektronik ortamda yürütülmesinin zamandan, maliyetten ve iş gücünden tasarruf edilmesini sağladığını belirtti.

Eğitim programı personelimizden gelen sorularla birlikte interaktif bir şekilde tamamlandı.