Ailede Şefkat ve Merhamet Eğitimi Gerçekleştirildi!

“2023 Yılı Hizmet İçi Eğitim Takvimi” kapsamında, 30 Ekim 2023 Pazartesi günü, Eski Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda, eğitim talebinde bulunan idari personelimize yönelik “Ailede Şefkat ve Merhamet Eğitimi” düzenlendi.

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi, Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Durmuş ÜMMET tarafından gerçekleştirilen eğitim programı “Şefkat” kavramının tanımı ile başladı. Akabinde aile bireyleri arasındaki merhametli davranış şekillerinin öneminden bahseden Sayın ÜMMET, sevgi gören çocukların ilerleyen yaşlarda daha sağlıklı ilişkiler kurabildiğini belirtti. Doç. Dr. Durmuş ÜMMET, yapılan bilimsel araştırmaları referans göstererek ilgi görerek büyüyen çocukların beyin gelişiminin daha fazla olduğunu ifade etti ve eşler ile aile büyüklerinin de birbirine karşı merhametli davranmasının önemini vurguladı.

Yaklaşık iki saat süren eğitim programı, personelimizden gelen sorularla birlikte yoğun bir ilgi eşliğinde tamamlandı. Eğitim sonunda eğitmenimizle birlikte fotoğraf çekilen personelimiz, memnuniyetini dile getirdi.