657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Eğitimi Gerçekleştirildi!

"2023 Yılı Hizmet İçi Eğitim Takvimi" kapsamında, eğitim talebinde bulunan idari personelimize yönelik olarak, farkındalık arttırmak maksadıyla "657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Eğitimi" düzenlendi. Eğitim, 22 Aralık 2023 tarihinde, saat 14.30’da, Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Eğitim programında, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi, İdare Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Sayın Dr. Öğretim Üyesi Nuray SÜMER sunumunu gerçekleştirdi. Sayın SÜMER, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi kamu personelinin sahip olduğu ödev ve sorumluluklar, haklar (ilerleme ve yükselme, güvenlik, izin vb.) ve tabi oldukları yasaklar hakkında bilgilendirmeler yaptı. Mahkeme kararları üzerinden de örnekler paylaşan hocamız, kamu personelinin haklarında yürütülebilecek disiplin soruşturmalarının usul ve esasları konularına da dikkat çekti.

Yaklaşık iki saat süren eğitim programı personelimizden gelen sorular ile interaktif bir şekilde tamamlandı.