2023 Yılı 3. Periyot Uzaktan Eğitim Kapısı Eğitimleri Yayınlandı!

“2023 Yılı Hizmet İçi Eğitim Takvimi” kapsamında, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi  (CBİKO) tarafından hayata geçirilen Uzaktan Eğitim Kapısı Platformu üzerinden idari personelimize (657 Sayılı Kanuna tabi kadrolu/sözleşmeli personel ile işçiler dâhil) zorunlu ve seçmeli olarak uzaktan eğitimler verilmeye devam ediyor.

2023 yılında kamudaki nitelikli çalışan sayısını arttırmayı hedeflediğimiz eğitimlerin üç periyot şeklinde verilmesine karar verilmiştir. Üçüncü üç aylık eğitim takvimi, kişisel ve mesleki farkındalık arttırma yanı sıra kültürel içeriklere de yer verilerek bütüncül bir bakış açısı ile oluşturulmuştur. Bilgi teknolojilerinin öneminin artması, bilginin korunması ve bilgi güvenliğinin önemi ile birlikte “Bilgi Güvenliği Farkındalık” ve “Siber Güvenlik” eğitimleri zorunlu olarak önceliklendirilmiştir. Kamu görevlerinin yürütülmesi sırasında kamu yararına uygun hareket edilmesi bağlamında son yıllarda hassasiyetle üzerinde durulan konulardan biri olan “Kamu Etiği ve Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri Eğitimi” de zorunlu eğitimlere eklenmiştir. “Bireyler Arası İletişim,”, “Çocuklarda Mahremiyet: Afet Döneminde Özellikle Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar”, “Etkili İletişim ve Takım Çalışması Eğitimi”, “Göbeklitepe'nin Gizemli Tarihi”, “Sağlıklı Yaşam” ve “Nasıl Gönüllü Kan Bağışçısı Olurum?” başlıklı eğitimler de seçmeli olarak tüm idari personelimize  sunulmuştur.

Gelişimi sürekli ve sürdürülebilir hale getirmek, bireysel ve toplumsal gelişimimiz için gereklidir. Tüm dünyanın girmiş olduğu dönüşüm sürecinde geleceği öngörmek ve gelecek nesilleri düşünerek yaşamak için milli değerlerimizden kopmadan düzenli, uyumlu ve sürekli bir ilerleme gerekmektedir. Bu minvalde personelimizin kurum içi eğitimlere katılımını zamandan ve mekândan bağımsız bir şekilde desteklemek maksadı ile Uzaktan Eğitim Kapısı platformu aracılığı ile idari personelimize yönelik farkındalık arttırıcı eğitim planlamalarımız devam edecektir.

cbiko-web_kart.png (507 KB)

HIZLI ERİŞİM